Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Adevăruri şi neadevăruri în chirurgia plastică
348358
post-template-default,single,single-post,postid-348358,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Adevăruri şi neadevăruri în chirurgia plastică

Chirurgia plastică nu este o joacă şi trebuie constientizat faptul că aceasta presupune o serie de intervenţii chirurgicale care implică atât riscuri, cât şi beneficii. Ca atare, potenţialii pacienţi trebuie să aibă aşteptari realiste legate de acest domeniu.

Iată care sunt cele mai răspândite mituri despre chirirgia plastică:

Numai femeile apelează la chirurgia plastică

În zilele de astăzi şi nu numai toti oamenii sunt preocupaţi de aspectul fizic, astfel procentul barbaţilor care apelează la chirurgia plastică este din ce în ce mai mare. Remodelarea nasului şi liposucţia sunt procedurile de top solicitate de către persoanele de sex masculin care vizitează un chirurg plastic.

Costurile chirurgiei plastice sunt foarte mari

Chirurgia plastică a realizat nişte perogrese extraordinare în ultima vreme, procedurile fiind din ce în ce mai sigure, dar şi mai accesibile. Multe proceduri pot fi efectuate ambulatoriu, de către chirurg. Acest lucru permite pacienţilor să renunţe la cheltuielile implicate cu spitalizarea pentru mai multe zile.

Intervenţia chirurgicală lasa o mulţime de semne pe corp

După cum aminteam şi mai devreme, progresele inregistrate de chirurgia plastica sunt  mai mult decat importante, astfel un numar crescut de proceduri implicate de chirurgia plastica pot fi efectuate cu o precizie ridicata, iar inciziile sunt din ce in ce mai mici, reducandu-se astfel vizibilitatea cicatricilor. In plus, multe dintre operatiile de acest gen implica proceduri endoscopice sau laparoscopice.

Chiar şi în cazul chirurgiei deschise, inciziile chirurgicale sunt amplasate în zone în care o eventuală cicatrice ar putea fi mai greu de observat.

Nu există un consult ulterior operaţiei plastice

Consultul ulterior este imperios necesar, deoarece medicul vrea si trebuie sa evalueze daca interventia chirurgicala si recuperarea au decurs normal, iar procesul vindecarii este cel firesc.

Chirurgii specializati in chirurgie plastica au fost instruiti sa poata detecta semnele precoce ale eventualelor complicatii, care se pot ulterior agrava daca sunt lasate netratate. Daca pacientul nu revine la medic in timp util, nu pot fi detectate aceste potentiale probleme.

Nu există limite în privinţa schimbării aspectului unei persoane

Chirurgia plastica poate face minuni până la un punct, iar aici depinde foarte mult de ceea ce este de corectat si de asteptarile fiecaruia. Chirurgii plastici sunt medici, nu magicieni. Amploarea schimbarii aspectului unei persoane va depinde de o serie de factori. De exemplu, o persoana supraponderala nu trebuie sa se astepte ca liposuctia sa ii rezolve problema in totalitate. Interventia chirurgicala nu poate substitui o nutritie adecvata, exercitiile fizice regulate si un stil de viata sanatos.

Întotdeauna se aplică anestezia  generală totală

Anestezia generala se aplica, dar nu la toate procedurile chirurgiei plastice. Depinde foarte mult de complexitatea interventiei. Multe dintre proceduri se pot face in urma unei combinatii dintre sedare si anestezie locala. Doar pacientul si medicul vor stabili, de comun acord, tipul de anestezie. Anestezia locala cu sedare presupune amortirea locala a zonei care urmeaza sa fie tratata, iar apoi administrarea suplimentara de medicamente pentru sedare. Pacientul va fi totusi constient si va putea auzi si chiar sa raspunda la intrebarile si instructiunile medicului.

AUTHOR: Chirurgie Plastică Iaşi
No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.