Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Câteva mituri interesante despre chirurgia estetică
348355
post-template-default,single,single-post,postid-348355,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Câteva mituri interesante despre chirurgia estetică

Chirurgia estetică stârneşte în general cele mai multe mituri şi clişee. Problema este că acestea, în cele mai multe cazuri sunt luate ca atare, fiind considerate adevăruri absolute. Mai ales pentru cei care intenţionează să apeleze la chirurgia estetică, este important să fie informat corect asupra procedurii ce îi va îmbunătăţi aspectul fizic.

Botox-ul se foloseşte pentru remodelarea buzelor

Foarte multe persoane fac această confuzie, considerând că Botox-ul sau Toxina Butulunica se foloseşte pentru remodelarea buzelor. Nimic mai fals însă, deoarece această substanţă este cea mai eficientă soluţie în cazul reducerii ridurilor fine şi a corecţiei conturului feţei sau al gâtului. Acest tratament pentru riduri durează între trei şi şase luni şi acţionează prin paralizarea muschiului unde este injectat, împiedicând astfel ridurile sau linia de încruntare să se formeze.

Practic, remodelarea buzelor se realizează cu ajutorul acidului hialuronic. Există mai multe tipuri de substanţe folosite pentru remodelarea buzelor, dar cele mai frecvent utilizate sunt substanţele pe bază de acid hialuronic. Deoarece acidul hialuronic este o substanţă care se găseşte în mod natural în corpul uman, sunt puţin probabile reacţiile alergice la acest tip de procedură. Acidul hialuronic poate îmbunătăţi profilul estetic al buzelor prin conturarea formei, modificarea structurii şi creşterea în volum.

Liposucţia te scapă de kilogramele în plus

Un alt mit pe care majoritatea pacienţilor îl adoptă este legat de  liposucţie. Această procedură reprezintă un tratament estetic care permite eliminarea definitivă a ţesuturilor adipoase în exces, situate în general pe burtă, şolduri, genunchi sau braţe. Ideea conform căreia realizarea unei astfel de proceduri te scapă de kilogramele în plus este cât se poate de falsă, deoarece liposucţia nu poate înlocui un stil de viaţă sănătos.

Lipoaspiraţia impiedica grasimea nu se mai depuna pe zona operată

Această situaţie apare numai în condiţiile unui aport caloric exagerat în urma intervenţiei de lipoaspiraţie. Dobândirea noilor măsuri se realizează prin eliminarea celulelor grase din anumite zone al corpului. Un aport caloric exagerat va avea consecinţe la nivelul tuturor celulelor grase din organism, dar cum în zonele operate celulele grase sunt numeric mai puţine datorită intervenţiei, acolo acumularea va fi mai mică decât în zonele neoperate.

Respiraţia devine deficitară după operaţia de reconstrucţie a nasului

Datorită unei evoluţii considerabile din ultimii ani ai rinoplastiei, obiectivul acestei intervenţii chirurgicale poate fi uşor de atins din punct de vedere estetic şi funcţional. Realizată corect, această intervenţie nu ar trebui să însemne îmbunătăţirea profilului fizic al nasului în detrimentul unei respiraţii deficitare. Din contră, unul dintre scopurile medicale ale rinoplastiei este uşurarea dificultăţilor de respiraţie la pacienţii care au anomalii structurale care le afectează respiraţia.

AUTHOR: Chirurgie Plastică Iaşi
No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.