Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Augmentare buze
348575
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348575,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Augmentare buze

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Augmentare buze

Acid hialuronic, Transfer autolog de grăsime, Benzi dermo-hipodermice

Augmentarea (mărirea) buzelor creează buze mai pline, mai senzuale şi reduce ridurile fine din jurul buzelor. Buzele pot fi injectate cu acid hialuronic sau cu grăsimea proprie recoltată din altă zonă a corpului dvs. de aceasta procedura minim invazivă pot beneficia persoanele ce nu sunt mulţumite cu forma sau mărimea buzelor lor, sau persoanele ce doresc să combată semnele îmbătrânirii manifestate la buze.

Cui se adresează intervenţia?

Procedurile de mărire a buzelor sunt concepute pentru a face buzele mai atractive prin definirea şi mărirea acestora. Vârsta, ereditatea şi factori ce ţin de stilul de viata, cum ar fi fumatul, pot contribui la subţierea buzelor şi la ridarea lor. Augmentarea buzelor poate netezi liniile fine ce pornesc din buze către pielea din jur şi poate rotunji şi accentua buzele.

În acest moment, există o varietate largă de metode de mărire a buzelor, începând de la cele temporare cu acid hialuronic, până la cele permanente cu implanturi de silicon sau transplantul de grăsime proprie (lipofilling).

Mărirea buzelor poate fi realizată pentru a accentua buzele unei femei, pentru a reîntineri buzele ce au început să îmbătrânească, şi, de asemenea, pentru a corecta asimetriile rezultate după intervenţiile reconstructive.

Eşti un candidat bun pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic dacă:

– Doreşti să-ţi îmbunătăţeşti aspectului estetic al feţei;
– Doreşti reconstrucţia unor zone ale buzei care şi-au pierdut din volum datorită unor intervenţii chirugicale;
– Doreşti să-ţi schimbi conturul buzelor;
– Doreşti să estompezi anumite defecte congenitale ale buzelor;
– Doreşti să-ţi reduci ridurile fine din jurul buzelor.

Concluzii 

Buzele perfect conturate sunt un simbol al feminităţii şi al senzualităţii. Fără să ne dăm seama, ele dezvăluie câte un pic din persoanalitatea noastră şi constituie unul dintre lucrurile pe care bărbaţii îl admiră la o femeie. Mărirea buzelor cu acid hialuronic este una dintre cele populare proceduri cosmetice.

Acidul Hialuronic

Cea mai frecventă metodă folosită pentru mărirea temporară a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Acidul hialuronic dă un volum natural buzelor şi netezeşte ridurile. Acidul hialuronic există în mod natural în toate organismele vii şi este o componentă universală a spaţiului dintre celulele ţesuturilor organismului (spaţiul extracelular). Aceasta este o polizaharidă ce are aceeaşi structură chimică identică, fie că se găseşte într-o simplă bacterie, fie că se găseşte la oameni.

Lipolifting

Dacă doriţi mărirea permanentă a buzelor, atunci injectarea cu grăsime proprie poate fi realizată. O cantitate mică de ţesut adipos este extrasă dintr-o zonă în care se găseşte în cantitate îndestulătoare (abdomen, flancuri, porţiunea internă a coapselor), este apoi procesată şi injectată cu o canulă foarte fină în buze în aceleaşi etape ca şi acidul hialuronic.

Implanturi siliconice

Inserţia unor implanturi siliconice filiforme de diferite dimensiuni şi grosimi poate fi utilizată ca o metodă de mărire permanentă a buzelor. Aceste implanturi pot fi plasate într-o singură buză, sau în ambele pentru un rezultat mai armonios. Dacă decideţi ulterior că doriţi să vă fie scoase aceste implanturi, acest lucru se poate face foarte uşor printr-o intervenţie mai puţin laborioasă decât cea de inserare.

Ce ar trebui să ştiu despre rezultatul procedurii de marire a buzelor?

Dacă buzele au fost augmentate cu substanţe temporare, cum ar fi acidul hialuronic, atunci rezultatele durează în jur de 3-9 luni.
Dacă v-a fost injectată grasime, atunci după resorbţia iniţială în primele 3 luni a 30-50 % din grăsimea injectată, rezultatul este permanent.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată