Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Chirurgia estetică a picioarelor
348612
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348612,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Chirurgia estetică a picioarelor

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Chirurgia estetică a picioarelor

Chirurgia estetică a picioarelor

Operaţii de varice  – Afecţiuni venoase

În tratarea afecţiunilor venoase se recomandă procedurile care implică laserul, atât cel endo-venos cât şi cel de suprafaţă. Rezultatele din punct de vedere estetic sunt excelente, fără cicatrici.

Marirea gambelor

Marirea de gambe prin implanturi este o operaţie permanentă. Postoperator, rezultatul cosmetic este pentru majoritatea pacienţilor neaşteptat, deoarece nu işi pot îmagina că o astfel de intervenţie le poate schimba aşa de mult aspectul fizic.

Plastia coapselor – remodelare coapse

Plastia de coapsă presupune excizia pielii, a ţesutului celular subcutanat de la nivelul zonei interne a coapsei şi întărirea musculaturii de la acest nivel. Poate fi combinată cu ridicarea şi mărirea feselor, liposucţia, abdominioplastia şi ridicarea şi/sau mărirea sânilor.

Augmentare gambe

Este procedeul chirurgical prin care se urmăreşte îmbunătăţirea formei  gambei, în urma dezvoltării disproporţionale sau în vederea corectării unei malformaţii congenitale sau asimetrii. Împlanturile având diferite forme se pot “implementa” atât la bărbaţi cât şi la femei.

Operaţia

De obicei intervenţia chirurgicală se realizează sub anestezie generală, fiind cea mai confortabilă metodă de anestezie pentru pacient, dar se poate opta şi pentru rahianestezie, forma de anestezie loco-regională, fiind tipul de anestezie care se foloseşte opţional sau în cazul în care pacientul suferă de afecţiuni cardiace, caz în care anestestezia generală ar împlica complicaţii severe. Intervenţia în sine presupune implantarea unei proteze de silicon sub fascia gambei, în prealabil realizându-se o incizie în pliul din spatele genunchiului pe o lungime cuprinsă între 4-6 cm,  pentru a face urmele operaţiei cât mai puţin vizibile. Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 2 ore.

Recuperarea postoperatorie

După intervenţie este necesară imobilizarea fermă a gambelor cu ajutorul unui bandaj elestic timp de aproximativ 3 săptămâni, în urmatoarea perioadă activitatea fizică reluandu-se treptat.

Concluzii

Beneficiile augmentării gambelor se reflectă asupra îmbunătăţirii imaginii corporale precum şi a satisfacţiei personale,  poate nu vom fi invidiaţi pentru ceea ce am obţinut în urma remodelării gambelor, dar cu siguranţă imaginea unui picior frumos conturat nu va trece neobservată de ochiul “critic” al sexului opus.

Augmentarea gambelor cu implanturi siliconice

Calves augmentation with silicone implants

Augmentarea gambelor prin transfer de grăsime

Calves augmentation with autologous fat transfer

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată