Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Himenoplastie
348620
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348620,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Himenoplastie

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Himenoplastie

Din ce în ce mai multe femei sunt interesate de operaţia de himenoplastie, sau reconstrucţia himenului, din diverse motive.

Prin această procedura se reface chirurgical himenul, o membrană care obturează parţial deschiderea vaginală. În multe culturi şi tradiţii un himen intact indică virginitatea. Datorită unor motive diverse, în afara contactului sexual, exerciţiile fizice foarte viguroase sau un tampon intern, himenul poate să fie rupt. Din aceste motive, multe femei işi doresc refacerea himenului, iar acest deziderat este posibil prin operaţia de himenoplastie.

Care sunt principalele motive pentru care operatia de himenoplastie poate fi potrivita in cazul Dvs.?

Din varietatea de motive existente, cele mai frecvente sunt:

Motive culturale şi religioase

În anumite cercuri sociale, un himen intact este foarte important pentru ca simbolizează castitatea femei respective. Himenul unei femei este sensibil însă şi din diverse motive se poate rupe. Această procedura ajută la refacerea himenului astfel demonstrând virginitatea şi castitatea persoanei în cauză.

Motive psihologice

Dacă o femeie a fost abuzată sexual sau forţată să aibă raporturi sexuale pe care nu şi le-a dorit, este foarte posibil ca himenul să se fi rupt. Ca o modalitate de reîntregire emoţională şi fizică, multe femei pot alege această modalitate pentru a simboliza un nou început şi depăşirea acestui moment traumatic.

Răni ale himenului

Pentru unele femei, un himen intact care se rupe în timpul primului contact sexual este foarte important, din păcate exerciţiile fizice viguroase şi tampoanele interne pot rupe himenul iar prin operaţia de himenoplastie se poate reface.

Reînvirginare

Dacă o femeie începe o nouă relaţie sexuală şi anterior a fost dezvirginată, poate alege refacerea himenului.

Este himenoplastia operaţia potrivită în cazul meu?

Cele mai potrivite persoane pentru această operaţie sunt femeile care au o stare bună de sănătate generală şi o imagine realistă asupra efectelor acestei operaţii.

Operaţia de reparaţie a himenului contribuie la percepţia unei femei ca fiind virgină, castă, percepţie care din motive culturale şi religioase este importantă în anumite cercuri sociale.

Pentru persoanele care doresc refacerea himenului pe motiv de demonstrare a virginităţii, se recomandă ca această procedură să aibă loc cu cel puţin 6 săptămâni înainte de ziua nunţii. Deoarece această procedură nu este necesară din punct de vedere medical, se recomandă ca pacienta să fie foarte convinsă de necesitatea acestei operaţii.

La ce vă puteţi aştepta de la operaţia de himenoplastie?

Procedura se va desfăşura sub anestezie locală şi veţi putea să vă deplasaţi acasă imediat după finalizarea ei. În timpul procedurii se vor exciza marginile rupte ale himenului şi se vor coase din nou împreună cu ajutorul unor suturi care se vor dizolva ulterior. După finalizarea procedurii nu vor exista cicatrice şi himenul va apărea intact. În mod normal la viitorul act sexual himenul se va rupe din nou.

Procesul de recuperare

Deoarece himenoplastia este o procedură simplă care durează în medie sub 30 minute, recuperarea este rapidă, în primele 48-72 ore veţi avea sângerări şi discomfort care va fi controlat prin analgezice. Vindecarea completă durează 4-6 săptămâni, vă veţi putea deplasa acasă la scurtă vreme după procedură, dar odihna şi relaxarea sunt foarte importante, pentru a permite vindecarea completă.

Vor trebui respectate următoarele protocoale:

Abstinenţa sexuală

Orice activitate sexuală va exacerba durerea, se recomandă 6 săptămâni de abstinenţă sexuală

Evitarea lenjeriei intime strâmte

Se recomandă evitarea chiloţilor tanga timp de cel puţin 1 -2 săptămâni de la data operaţiei.

Evitarea tampoanelor interne timp de cel puţin 6 săptămâni.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată