Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Implant fesier
348616
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348616,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Implant fesier

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Implant fesier

Intervenţia de implant fesier este soluţia rapidă şi eficientă pentru remodelarea şi suplimentarea volumului posteriorului. Cunoscută și sub numele de implant fesier sau augmentare a feselor, această intervenţie de chirurgie plastică are ca obiectiv obţinerea armoniei şi proporţionalităţii corporale.

Pe lângă beneficiile estetice pe care această procedură le oferă pacientului, sunt implicate și câștiguri emoționale care au un rol important în imaginea personală. Prin reconturarea curburilor și prin satisfacţia obţinută în urma obţinerii armoniei corporale, încrederea în propria persoană creşte. În final, se va obține un echilibru emoţional mult mai stabil şi o stare generală de bine.

Dacă vă doriți mai multe detalii, în cele ce urmează vă prezentăm câteva informaţii relevante în legătură cu această procedură de chirurgie plastică.

Ce este intervenţia de implant fesier?

Este o intervenție chirurgicală prin care se augmentează regiunea fesieră cu un implant siliconic special. Este indicată persoanelor care au un volum mai mic fesier, uni sau bilateral, precum şi indivizilor care prezintă anumite malformații congenitale la nivelul mușchiului fesier.

Cum se realizează operaţia de implant fesier?

Cu ajutorul laserului, se realizează o incizie în șanțul interfesier și se creează un spațiu destinat implantului intramuscular (în mușchi). Această metodă este des folosită, fiind cea mai eficientă în redarea unui aspect estetic cât mai plăcut și stabil al implantului. Astfel, acesta nu va fi vizibil sau simțit la palpare. Intervenția se execută sub anestezie generală, fiind cea mai bună alegere pentru siguranța și confortul pacientului pe parcursul operației.

Spitalizarea se face pe o perioadă scurtă, respectiv două nopți. În timpul acesta, pacientul va sta pe burtă, în decubit ventral.

Cât durează recuperarea după operaţia de implant fesier şi ce presupune?

La externare, deplasarea se poate realiza cu precauție deoarece pacientul va avea pansament în zona intervenției și un corset elastic special. Pacientul este sfătuit să evite statul pe şezut timp de 3 săptămâni. De asemenea, îi este recomandat ca timp de trei luni să doarmă doar pe burtă iar activitatea sexuală să fie evitată pentru o perioadă de 1,5-2 luni.

Pansamentele sunt eliminate după 3 săptămâni de la intervenție. Corsetul elastic va trebui purtat 3 luni de zile.

Care sunt riscurile operaţiei de augmentare fesieră?

Intervenția este realizată cu ajutorul laserului, deci riscurile de hemoragie, infecție sau durere accentuată sunt aproape eliminate. Pacientul va simți doar o senzație locală de ușor disconfort până la vindecare, singura reacție care ar putea apărea fiind formarea de serom. Această mică complicație reprezintă secreția unui lichid limfatic în zona operată ce va dispărea de la sine sau prin reintervenție minoră de aspirație.

Concluzii

Având rolul de a îmbunătăţi aspectul fizic şi de a creşte încrederea în propria persoană, augmentarea fesieră este o procedură de chirurgie estetică ce devine din ce în ce mai populară atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată