Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Lipectomie
348594
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348594,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Lipectomie

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Lipectomie

Lipectomia este o intervenţie chirurgicală de amploare ce are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului inferior.

Lipectomia se practică sub anestezie generală sau peridurală. Incizia se efectuează pe linia suprapubiană, apoi se prelungeşte sub linia chilotului până aproape de csinele iliace. Pielea şi grăsimea se ridică de pe musculatura abdominală. Excesul de piele şi grăsime se îndepărtează din porţiunea inferioară a abdomenului.

Spitalizarea este de cel puţin 1 – 2 zile, pentru a reduce riscurile la minim şi a supreveghea îndeaproape pacientul. În această perioadă se administrează antibiotice, antiinflamatorii, analgezice şi antitrombotice. Se va face pansament zilnic, iar pacientul va purta o burtieră elastică. Mobilizarea este recomandată imediat de a doua zi postoperator.

Cui se adresează?

Lipectomia este indicată pacienţilor care la nivelul jumătăţii inferioare a abdomenului au un exces de grăsime şi piele ce nu pot fi îndepărtate prin regim dietetic sau exerciţii fizice. Prin această intervenţie se îndepărtează şorţul abdominal prezent.

În cazul lipectomiei, după externare, firele se extrag la 14 zile iar burtiera se va purta obligatoriu 1 lună postoperator. Dupa 1 lună se pot relua eforturile şi exerciţiile fizice moderate. Cicatricile îşi modifică aspectul pe parcursul unui an, ele devenind la început roşii-vineţii şi reliefate, ulterior devin palide şi subţiri. Dacă aspectul cicatricilor este dezagreabil la 1 an, se poate face retuşarea lor chirurgicală.

Concluzii

Lipectomia vine în ajutorul pacienţilor care au exces de piele post-slăbire, exces care nu se mai poate îndepărta în alt mod. Această procedură garantează întregirea aspectului fizic al unui pacient şi îi redă acestuia încrederea în sine.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată