Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Proteze testiculare
348614
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348614,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Proteze testiculare

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Proteze (implanturi) testiculare

Implanturile testiculare sunt proteze rotunde sau ovoidale cel mai adesea, de dimensiuni variabile care se introduc la nivelul scrotului pentru a reconstrui din punct de vedere estetic această zonă.

Cui se adresează?

Implantul testicular este o opţiune pentru copiii cu testiculul necoborât sau torsionat şi adulţii care suferă de afecţiuni testiculare, necesitând extracţia testiculelor.

Torsionarea este o rotire extremă a unuia sau a ambelor testicule. Testiculele sunt astfel lezate şi devine necesară extracţia lor. De asemenea, există şi alte afecţiuni testiculare, precum cancerul testicular, care impune extracţia unuia sau ambelor testicule.

Poţi apela însă la implantul de testicul (denumit şi protezare testiculară) doar pentru motivele estetice oferite şi psihologice asociate, acesta neavând însă un rol funcţional.

Aceste dispozitive sunt de aceeaşi mărime, greutate, formă şi textură ca un testicul normal. Protezele sunt disponibile, în general, în 4-5 dimensiuni: extra-redus, redus, mediu şi mare. Implantul este realizat dintr-un înveliş de elastomer silicon, are conținut siliconic și o suprafaţă texturată sau netedă, în funcție de firma producătoare. Greutatea, forma şi textura implantului sunt foarte apropiate de cele ale unui testicul normal, oferind un aspect şi o senzaţie foarte naturală.

Implanturile cele mai folosite sunt cele siliconice care conţin gel coeziv. Firmele producătoare garantează pe viaţă aceste produse. Totuşi este posibil ca în următorii ani să fie nevoie de înlocuirea acestora din motive obiective (contractură, ptoză nedorită, marime nepotrivită, etc.).

Operaţia se desfăşoară sub anestezie generală sau rahidiană şi durează de regula sub o oră.

Concluzii

Implantul de testicul poate oferi multiple beneficii de ordin estetic şi psihologic, întrucat pierderea sau lipsa unui testicul constituie de multe ori obiectul a numeroase complexe şi frustrări pentru bărbaţi.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată