Chirurgie Plastica Estetică Iaşi | Transfer adipos autolog
348596
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348596,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose child-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Transfer adipos autolog

Chirurgie Plastică & Estetică - Prof. dr. Teodor Stamate

Transfer adipos autolog

Această intervenţie chirurgicală are ca obiectiv transferul de ţesut gras de la nivelul unei regiuni de depozit la nivelul altei regiuni ce necesită anumite corecţii sau ameliorări ale conturului sau volumului, la acelaşi individ.

Indicaţiile pentru acest tip de intervenţie chirurgicală sunt situate în sfera de interes a chirurgiei reparatorii dar şi a chirurgiei cosmetice.

Dacă ne situăm în domeniul reparator este vorba de corectarea unor defecte de volum congenitale sau dobândite la nivelul feţei, dar şi în alte regiuni ale corpului.

Procedura presupune transferul de grăsime din zone care au depozite în exces precum exteriorul coapselor şi injectarea acesteia în zone care sunt deficiente în volum, precum faţa, mâinile, sânii sau fesele.

Cui se adresează?

Eşti un bun candidat pentru transferul de grasime autologă dacă:

– ai porţiuni ale feţei care au aspect retras şi încreţit;

– daca îţi doreşti o corectare de mai lungă durată decât cea oferită de substanţele de umplere temporare;

– dacă doreşti să-ţi îmbunătăţeşti forma corpului, să-ţi corectezi cicatrici, să umpli adâncituri de pe corp sau să întinereşti aspectul mâinilor şi al feţei;

– dacă în procesul de reconstrucţie mamară este necesară umplerea în contur a iregularităţilor ori cu scopul de a ascunde semne vizibile lăsate de implanturile mamare.

Transfer de grăsime facial

Daca ai cute la nivelul feţei precum riduri de expresie sau laba gâştei, acestea se pot umple cu grăsime prelevata de pe abdomen, coapse sau din alte zone. Cicatricile lăsate de acnee şi zonele retrase ale feţei, buzele dar şi obrajii pot fi şi ele corectate. Chirurgul tău plastician poate folosi grefe de grăsime pentru a minimaliza liniile dintre nas şi gură, poate corecta adânciturile din piele sau cavităţile şi chiar minimaliza ridurile de pe frunte.

Augmentare mamară

Daca îţi doreşti o creştere modestă a mărimii sânilor, eşti o candidată bună pentru transfer de grăsime; pentru aceasta, sânii trebuie să aibă deja o formă frumoasă şi o nuanţă potrivită. Dacă ai piele cu probleme, sâni lăsaţi sau dacă doreşti o creştere semnificativă în măsura sânilor, augmentarea mamara prin transfer de grăsime nu este pentru tine. Problema în augmentarea doar prin transfer de grasime este folosirea unui volum mare de grăsime cu speranţa că nu se va reabsorbi.

Implant mamar plus transfer de grasime

Daca forma sânilor tăi are nevoie de optimizare prin implant, transferul de grăsime poate fi folositor. Daca în urma implantului rezultă iregularităţi, acestea pot fi umplute cu grăsime pentru a obţine un contur neted şi o formă optimă.

Reconstrucţie mamară prin transfer de grăsime

Dacă în urma unei lumpectomii (înlăturarea unei tumori împreună cu o porţiune mică de ţesut din jur – tip de chirurgie conservatoare a sânului) impuse de tratamentul cancerului mamar, ai rămas cu nişte defecte, transferul de grăsime este o metodă eficientă pentru umplerea acestora. Injectarea cu grăsime este, de asemenea, o opţiune în cazul reconstrucţiei totale a sânului după mastectomie (înlăturarea unui sân). Pentru a obţine suficient volum, însă, acesta este un proces format din mai multe etape care necesită cel puţin între două şi patru şedinte de transfer de grăsime.

Augmentarea feselor prin transfer de grăsime

Mulţi dintre cei care doresc nişte fese mai pline şi mai rotunjite, vor opta pentru un lifting brazilian care foloşeşte transferul de grăsime pentru a oferi voluptate. Se evită astfel folosirea implantului. Liposucţia este folosită în mod curent pentru a sculpta zona înconjurătoare şi pentru a colecta grăsimea autologă necesară injectării.

Rejuvenarea mâinilor prin transfer de grăsime

Injectarea de grăsime în mâini este eficientă pentru a da volum, pentru a umple zonele cutate, pentru a acoperi vasele şi tendoanele proeminente şi a îmbunătăţi calitatea pielii în timp.

Avantaje:

– folosirea grăsimii autologe (proprie corpului tau), spre deosebire de substanţele injectabile de umplere, reduce şansa reacţiilor alergice care se pot declanşa la contactul cu substanţe străine;
– prin transfer de grăsime se poate obţine un rezultat natural, de lungă durată şi sigur;
– transferul de grăsime este o metodă noninvazivă în rejuvenarea facială.

Dezavantaje:

– spre deosebire de substanţele injectabile de umplere care vin împachetate şi gata de utilizare, prepararea grăsimii înainte de transfer este un proces de lungă durată;
– deşi efectul durează mai mult decât cel al substanţelor injectabile de umplere, transferul de grăsime este şi mai costisitor;
– în cazul augmentării, e posibil să fie nevoie de mai multe sesiuni pentru a ajunge la dimensiunea dorită pentru sâni sau fese.

Concluzii

Această procedură sigură, de lungă-durată şi bine-tolerată are ca rezultate un aspect natural al corpului dumneavoastră. În fiecare an, mii de persoane aleg această procedura şi se declară foarte multumiţi.

Indicaţii preoperatorii

înaintea operaţiei, nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii
administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin este interzisă cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie
trebuie să renunţaţi la fumat 2 săptămâni înainte şi 2 săptămâni după operaţie
pentru femei, operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
informaţi chirurgul şi anestezistul dacă aveţi antecedente medicale legate de tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice sau alergii la medicamente
anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact
pentru regiunea facială, expunerea în exces la stimulii solari, la căldură sau frig intens, trebuie limitată în perioada premergătoare operaţiei
regimurile alimentare stricte şi curele de slăbire trebuie suspendate temporar înainte de operaţie, fiindcă pot întârzia vindecarea
daca răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată